Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Dôchodkyňa z Banskej Bystrice prišla o 3500 eur. Podviedli ju

Na snímke z kamerového systému je muž, ktorý obral 84-ročnú ženu z Banskej Bystrice o finančnú hotovosť vo výške 3500 eur. Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu.

Banská Bystrica 26. novembra (TASR) – Niektorí seniori sú nepoučiteľní a svedčí o tom aj prípad podvedenej 84-ročnej dôchodkyne z Banskej Bystrice. Polícia preto opätovne vyzýva najmä starších ľudí, aby nevydávali peniaze neznámym osobách a vždy si vopred overili, či ich naozaj kontaktuje skutočný príbuzný.

Ako dnes TASR informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová, vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu.

"Dosiaľ nezistený páchateľ telefonicky kontaktoval začiatkom novembra (6.11.) 84-ročnú ženu z Banskej Bystrice. Hovoril po česky a vydával sa za jej synovca, ktorý býva v Českej republike. Žiadal ju o poskytnutie finančnej sumy, s čím dôchodkyňa súhlasila," opísala Petrovičová.

Ďalej to pokračovalo podľa známeho scenára. K dôchodkyni do miesta jej bydliska prišiel neznámy muž, ktorý tvrdil, že ho posiela jej synovec.

"Podvedená žena odovzdala mužovi finančnú hotovosť vo výške 3500 eur. Až neskôr zistila, že bola uvedená do omylu a osoba, ktorá od nej peniaze žiadala, nebol jej synovec," dodala hovorkyňa.

Pri bytovom dome podvedenej sa však nachádza kamerový systém, ktorý podozrivého muža nasnímal. Polícia žiada verejnosť o pomoc pri jeho stotožnení. Akékoľvek informácie môžu občania oznámiť na známom telefónnom čísle 158.