Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Banská Bystrica: Prípravy na spustenie BB FM rádia pokračujú

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Ferenčík

Budúce banskobystrické rádio spúšťa v týchto dňoch pravidelnú komunikáciu svojich noviniek na sociálnych sieťach.

Banská Bystrica 16. septembra (TASR) - Prípravy na spustenie banskobystrického lokálneho rádia BB FM pokračujú prípravou vysielacieho štúdia, ako aj ďalšieho technického a administratívneho zabezpečenia rádia. TASR o tom informoval programový a hudobný riaditeľ BB FM Filip Roháček.

V sídle rádia začali so stavebnými úpravami priestorov, v ktorých postupne vzniká budúce vysielacie i produkčné štúdio. „Po získaní kompletných technických detailov v súvislosti so získanou frekvenciou sme začali časovo náročnejší proces obstarávania jednotlivých technológií vysielacieho reťazca,“ uviedol technický riaditeľ Rudolf Kubík.

Ako poznamenal Roháček, naplno sú rozbehnuté aj prípravy programu budúceho vysielania. Nielen jednotlivci, ale aj celé tímy začali pracovať na formátovaní budúcich programov, ktoré sa budú uchádzať o priazeň poslucháčov na frekvencii 94,7 MHz v Banskej Bystrici. „Aktuálne končíme s predbežnými detailmi jednotlivých programových blokov a najmä formátom konkrétnych pravidelných relácií. Na záver jesene zároveň pripravujeme konkurz na moderátorov. O jeho detailoch budeme záujemcov včas informovať prostredníctvom našich sociálnych sietí,“ priblížil.

Budúce banskobystrické rádio spúšťa v týchto dňoch pravidelnú komunikáciu svojich noviniek na sociálnych sieťach.