Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Banská Bystrica v sobotu otestovala 4645 ľudí, 34 je pozitívnych

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

K dispozícii majú 12 odberových miest, prevažne v základných školách.

Banská Bystrica 16. januára (TASR) - Na dobrovoľnom cielenom komunitnom testovaní na ochorenie COVID-19 v Banskej Bystrici sa počas soboty zúčastnilo 4645 ľudí, z toho 34 je pozitívnych. Uvádza to primátor mesta Ján Nosko v stanovisku, ktoré v sobotu večer TASR poskytla jeho hovorkyňa Zdenka Marhefková.

„Spolu s odborníkmi sme presvedčení, že nie celoplošné testovanie, ale práve takýto model má v súčasnom období zmysel,“ dodal s tým, že záujemcovia sa ešte stále môžu zaregistrovať a v nedeľu (17. 1.) sa dať otestovať. Registrácia je podľa primátora stále otvorená, stačí si vybrať odberné miesto a konkrétny čas. Záujemcovia sa môžu zapísať na adrese www.banskabystrica.sk/testovanie.

Mesto pod Urpínom v spolupráci s Okresným úradom Banská Bystrica organizuje počas tohto víkendu od 8.00 h do 18.00 h dobrovoľné komunitné testovanie na ochorenie COVID-19. Určené je pre pracujúcich, ktorí majú trvalý pobyt alebo miesto výkonu práce v okrese Banská Bystrica a zároveň majú potvrdenie od zamestnávateľa, v ktorom je uvedené, že nemôžu pracovať z domu. K dispozícii majú 12 odberových miest, prevažne v základných školách.