Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Banská Štiavnica chce získať peniaze na opravu kultúrneho centra

Samospráva sa chce s projektom rekonštrukcie kultúrneho centra uchádzať o nenávratný finančný príspevok z Regionálneho operačného programu.

Banská Štiavnica 9. apríla (TASR) - S pomocou prostriedkov z európskych fondov chcú v Banskej Štiavnici zrekonštruovať miestne kultúrne centrum. Tzv. Dom meštiansky na Kammerhofskej ulici slúži týmto účelom v meste aj dnes, rekonštrukcia je však podľa primátorky Nadeždy Babiakovej potrebná preto, aby spĺňal súčasné normy a potreby.

"Objekt nie je v zlom stavebno-technickom stave, ale nevyhovuje z hľadiska noriem," podotkla s tým, že tak funguje s výnimkami. Práve to by chcela samospráva úpravami zmeniť. Celý objekt by mal podľa Babiakovej slúžiť ako jednotné kultúrne centrum mesta. "Centrom bude multifunkčná sála určená na divadelné predstavenia, koncerty či spoločenské podujatia. Mali by tam byť priestory pre klubové aktivity občanov, kancelárske priestory," vysvetlila primátorka. Projekt počíta aj s obnovením balkóna, či vybudovaním bezbariérových prístupov do všetkých priestorov budovy.

Samospráva sa chce s projektom rekonštrukcie tohto objektu uchádzať o nenávratný finančný príspevok z Regionálneho operačného programu. Celkové oprávnené výdavky projektu predstavujú 2,12 milióna eur. Spolufinancovanie projektu vo výške 5 percent zo strany mesta tvorí sumu približne 106.000 eur.