Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Prázdninujúce deti zabaví festival Zimomravenie

Prvý ročník rodinného rozprávkového festivalu Zimomravenie, archívna snímka. Foto: TASR/František Iván

Je pripravených viacero aktivít, niektoré v réžii Slovenského banského múzea, niektoré pripravuje mesto Banská Štiavnica, priblížil Rastislav Marko z banskoštiavnického mestského úradu.

Banská Štiavnica 19. februára (TASR) - Ústrednou témou 11. ročníka detského festivalu Zimomravenie, ktorý v Banskej Štiavnici už tradične ponúka deťom plnohodnotné trávenie svojho voľného času počas jarných prázdnin, sú "dvojice".

"Festival sa začal už tento týždeň, keď majú prázdniny deti zo západného Slovenska a bude pokračovať až do toho ďalšieho. Je pripravených viacero aktivít, niektoré v réžii Slovenského banského múzea, niektoré pripravuje mesto Banská Štiavnica," priblížil Rastislav Marko z banskoštiavnického mestského úradu.

Hlavný program festivalu sa uskutoční v sobotu (22. 2.) v kultúrnom centre. Podľa Marka je zameraný na rozvoj rodinných vzťahov, detských zručností a kreativity. "Máme pripravené vystúpenia detských divadiel, tvorivé dielne, veľké množstvo spoločenských hier či dobrú zábavu s Forgim a Mirom," vymenoval Marko.

Počas dňa bude na Starom zámku prebiehať tradičná zimná rodinná hra s názvom Hravý Starý zámok. Tohtoročnou ústrednou témou podujatia, ktoré sa bude konať od 9.00 do 15.00 h, bude drevo. Deti sa budú môcť spolu s rodičmi prechádzať po areáli zámku a v jeho tajomných zákutiach hľadať indície a skladať pripravenú tajničku.

"V tom ďalšom týždni máme pre všetkých milovníkov rozprávok prichystaný celý týždeň fantastické rozprávky v kine," dodal Marko.