Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Banskobystričania rozhodli, že 20.000 eur pôjde najmä na šport

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Banskobystričania v tomto roku vyberali spomedzi 12 projektov.

Banská Bystrica 20. apríla (TASR) – Od vyše 500 hlasujúcich občanov Banskej Bystrice najviac hlasov, a tým aj peniaze z participatívneho rozpočtu mesta, získali štyri projekty, a to Laskomerské singletraily, Šport pre všetkých, Relax-zóna Fončorda a projekt Leto-Kultúra pre ľudí 2016. Banskobystričania v tomto roku vyberali spomedzi 12 projektov, rozhodovali o použití 20.000 eur z mestského rozpočtu.

"Najväčšej podpore sa tešia projekty, ktoré sa týkajú športových aktivít v meste. Úspešným je návrh, ktorý rieši priestor pred obytnými blokmi na Internátnej ulici, na sídlisku Fončorda, kde by mal vzniknúť športovo-oddychový priestor pre obyvateľov. Už druhý raz je v participatívnom rozpočte úspešným aj projekt, ktorý predstavuje príklad spolupráce viacerých subjektov. Je ním Leto-Kultúra pre ľudí 2016 a opäť ponúkne alternatívne kultúrne podujatia v letných mesiacoch," konštatoval Miroslav Šimkovič, člen Koordinačnej rady Participatívneho rozpočtu pre Banskú Bystricu.

Cieľom projektu Laskomerské singletraily je vybudovať sieť cyklochodníkov pre horských cyklistov v lokalite Laskomerská dolina a okolie, čo prinesie nové možnosti rekreácie, rozvoj cestovného ruchu a služieb pre cyklistov.

Prostredníctvom projektu Šport pre všetkých chce združenie Nové tváre revitalizovať športový areál New Faces Aréna. Doteraz sa podarilo vybudovať napríklad outdoor fitness. Športovú arénu chcú obohatiť o náčinie a pomôcky, ktoré zatraktívnia voľnočasové aktivity návštevníkov.