Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Banskobystrická samospráva podporí návrhy ľudí sumou 40.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Konzultačné stretnutie k návrhom sa uskutoční 21. júna o 17.00 h na mestskom úrade. Záujemcovia sa na ňom dozvedia všetky potrebné informácie. Projektové návrhy možno podávať do 30. júna.

Banská Bystrica 7. júna (TASR) - Banskobystrická samospráva aj v tomto roku podporí nápady obyvateľov, ktoré im skvalitnia život v meste. Na účely verejných projektových zámerov participatívneho rozpočtu vyčlenila 40.000 eur z mestského rozpočtu. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

Obyvatelia odhlasovali na prvom diskusnom fóre maximálnu výšku nákladov na jeden projektový zámer 10.000 eur. Verejnoprospešné a prínosné projekty s nekomerčným charakterom dostupné širokej verejnosti musia byť údržbovo, ekonomicky a dlhodobo udržateľné.

"Prvýkrát nie sú určené tematické oblasti na podávanie projektových návrhov. To znamená, že do participatívneho rozpočtu môžu navrhovatelia podať nápady na zlepšenie ktorejkoľvek oblasti verejného života v meste v súlade s pravidlami zverejnenými v platnom štatúte," konštatovala koordinátorka pre participáciu a otvorené vládnutie magistrátu Soňa Kariková.

Konzultačné stretnutie k návrhom sa uskutoční 21. júna o 17.00 h na mestskom úrade. Záujemcovia sa na ňom dozvedia všetky potrebné informácie. Projektové návrhy možno podávať do 30. júna. Podmienky sú zverejnené na webovej stránke mesta.

"Predkladateľov projektových návrhov, ktoré úspešne prejdú kontrolným procesom, pozveme na ich prezentáciu v rámci druhého diskusného fóra. Uskutoční sa na jeseň. Následne spustíme verejné hlasovanie, o čom budeme obyvateľov včas informovať," dodala Kariková.