Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Banskobystrický maratón si v sobotu vyžiada dopravné obmedzenia

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Dopravne nedostupná bude Kalinčiakova ulica. Vozidlá spred predajne Kaufland sa po 15.00 h dostanú z parkoviska obchádzkou popri Jopa centre cez Jilemnického ulicu na Úsvit, informovala Marhefková.

Banská Bystrica 5. júna (TASR) – Jubilejný desiaty ročník mestského maratónu v Banskej Bystrici, ktorý je jediný večerný maratón v strednej Európe a tretí najväčší maratón na Slovensku, prinesie v sobotu, keď sa koná, dopravné obmedzenia v meste pod Urpínom.

„V súvislosti s organizovaním podujatia upozorňujeme obyvateľov a návštevníkov mesta, že od 15. do 24. hodiny dôjde na niektorých úsekoch k obmedzeniam dopravy a vybraných spojov MHD. Úplne bude uzavretá cesta na Námestí slobody, cesta I/66 popri Hrone od križovatky s Námestím slobody po veľký kruhový objazd pri obchodnom centre Europa. Uzávera bude pokračovať na Námestie Ľudovíta Štúra a Sládkovičovu ulicu v Radvani po odbočku na Pršiansku terasu. Dopravne nedostupná bude Kalinčiakova ulica. Vozidlá spred predajne Kaufland sa po 15.00 h dostanú z parkoviska obchádzkou popri Jopa centre cez Jilemnického ulicu na Úsvit,“ informovala TASR Zdenka Marhefková, hovorkyňa banskobystrického primátora.

História Banskobystrického maratónu sa začala v roku 2012. Trať prvých ročníkov viedla členitým terénom centra Banskej Bystrice. Išlo o maratón s najväčším prevýšením spomedzi mestských maratónov na Slovensku. V roku 2018 sa trať zmenila na rýchlu okruhovú, s dobehom na atletickom Štadióne SNP na Štiavničkách. Celý koncept sa zmenil na večerný, pribudli kolieskové disciplíny, inline korčuliari a športové kolobežky. Organizátori môžu po roku vďaka uvoľňovaniu opatrení opäť privítať všetkých nadšencov športu.

„Postupujeme na základe platnej výnimky pre športové podujatia jednorazovej povahy. Priestor podujatia je vymedzený výhradne pre platne registrovaných účastníkov za dodržania najprísnejších bezpečnostných opatrení. Súčasťou podujatia bude aj exteriérové partnerské Expo a výstava pre verejnosť Milujem pohyb v interiéri obchodného centra. Monitoruje dekádu športových aktivít, ktoré sme doposiaľ zorganizovali,“ konštatoval jeden z organizátorov Peter Fabok s tým, že zapojiť sa môže každý. Okrem maratónu, polmaratónu, polmaratónskej trojčlennej štafety si môžu záujemcovia vybrať napríklad hobby beh na 3,4 kilometra.