Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

Najzdatnejších hasičov majú v Lučenci, Veľkom Krtíši a Rim. Sobote

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Ich družstvá sa najlepšie umiestnili na XIX. ročníku Krajskej súťaže hasičských jednotiek v hasičskom športe.

Banská Bystrica 5. júna (TASR) – Najzdatnejších hasičov v rámci Banskobystrického kraja majú Okresné riaditeľstvá (OR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Lučenec, Veľký Krtíš a Rimavská Sobota. Ich družstvá sa najlepšie umiestnili na XIX. ročníku Krajskej súťaže hasičských jednotiek v hasičskom športe, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok (4.6.) v Banskej Bystrici. Časť súťaže sa konala v priestoroch domáceho OR HaZZ a ďalšia v areáli štadióna Dukly na Štiavničkách. Na slávnostnom otvorení sa zúčastnila aj podpredsedníčka NR SR Jana Laššáková.



"Príslušníci HaZZ Banskobystrického kraja dosiahnutými výkonmi opäť presvedčili o ich pripravenosti a fyzickej zdatnosti na vykonávanie svojho náročného povolania," uviedol krajský hovorca hasičov Erik Piater.

V disciplíne výstup do 4. podlažia cvičnej veže si spomedzi jednotlivcov najlepšie počínal Michal Kvetko z OR HaZZ v Rimavskej Sobote. V disciplíne beh na 100 metrov s prekážkami sa na prvom mieste umiestnil Ľubomír Lőrinčík z OR HaZZ v Lučenci, ktorý získal prvenstvo i v dvojboji jednotlivcov. Lučenčania si napokon za celkové výsledky dosiahnuté v hodnotení všetkých disciplín odniesli aj celkové víťazstvo v súťaži družstiev.

Tvrdých chlapov už 20. júna čaká medzinárodná súťaž dobrovoľných a profesionálnych hasičov TFA Slovakia 2015 - Najtvrdšie hasičské prežitie, ktorú organizuje Krajské riaditeľstvo HaZZ v Banskej Bystrici.

Ako TASR informoval Piater, pre návštevníkov budú pripravené rôzne sprievodné podujatia, napríklad prezentácia súčasnej a historickej hasičskej techniky, dynamické ukážky zásahovej činnosti hasičov pri požiaroch alebo záchrane z výšok. Najmenší sa môžu tešiť na súťaž Malý hasič.