Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Pripravuje sa obchodná verejná súťaž na predaj budovy v Detve

Na archívnej snímke zľava hovorkyňa Úradu BBSK Lenka Štepáneková. Foto: TASR Ján Krošlák

Cieľom je nájsť týmto budovám aj v spolupráci s firmami a ľuďmi v regióne postupne nové využitie, tvrdí hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja Lenka Štepáneková.

Detva 21. júla (TASR) - Stále nie je známe, čo bude s budovou bývalej školskej jedálne v Detve. Jedna z budov, ktoré sú súčasťou areálu detvianskych stredných škôl, už dlhšie nie je v prevádzke a chátra. „V zmysle schválenej stratégie nakladania s nehnuteľným nevyužívaným a prebytočným majetkom pripravujeme obchodnú verejnú súťaž na jej predaj. Vyhlásiť by sa mala v najbližších týždňoch,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.

V minulosti veľká miestnosť slúžila nielen na stravovanie študentov stredných škôl. Organizovali v nej spoločenské akcie, svadby či kary. Tvorili ju priestranná kuchyňa a rozsiahly priestor pre stoly i tancovanie.

Podľa hovorkyne BBSK v majetku kraja je viac ako 100 nevyužívaných budov, ktoré sú v rôznom technickom stave. „Cieľom je nájsť týmto budovám aj v spolupráci s firmami a ľuďmi v regióne postupne nové využitie. Ukončená bola pasportizácia nehnuteľného majetku kraja, ktorá poskytuje komplexný prehľad o nevyužívaných budovách a ich technickom stave," doplnila. „Na jej základe budú postupne vytypované objekty, ktoré budú ponúknuté do prenájmu či využiteľné na ďalšie rozvojové zámery kraja. Toto sa týka aj budovy bývalej jedálne v Detve," ukončila Štepáneková.