Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Zastupiteľstvo Banskobystrického kraja má nový poslanecký klub

Na archívnej snímke pre šíriacu sa nákazu koronavírusom vyľudnené Námestie SNP v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Ján Krošlák

Prioritou klubu je pomoc ľuďom v kraji v oblastiach, na ktoré má kompetenčne dosah.

Banská Bystrica 18. júna (TASR) - Nezaradení poslanci Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vytvorili nový poslanecký klub v rámci 49-členného krajského zastupiteľstva pod názvom "Moderný kraj pre všetkých". Sú v ňom Katarína Belicová, Daniel Gelien, Igor Kašper, Peter Košík, Ladislav Kukolík a Matej Snopko. Jeho predsedom je Gelien, ktorý vo štvrtok o tom informoval TASR.

"Cieľom je zabezpečenie pravidelnej informovanosti členov klubu zo strany vedenia BBSK, keďže ako nezaradení poslanci sme nie vždy informovaní komplexne o materiáloch predkladaných na rokovanie zastupiteľstva. Chceme pôsobiť konštruktívne svojimi návrhmi, pripomienkami, analýzami v rámci kraja a v prípade rozdielnych názorov klubu a vedenia BBSK budeme predkladať vlastné návrhy na rokovanie," zdôraznil Gelien.

Prioritou klubu je pomoc ľuďom v kraji v oblastiach, na ktoré má kompetenčne dosah. Nebude súčasťou súčasnej koalície poslaneckých klubov podporujúcich vedenie BBSK, ale podľa Geliena sa "nepovažujú ani za typickú opozíciu, keďže v mnohých prípadoch sa na rozvojových projektoch kraja zhodnú".