Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Divadlo Jozefa Gregora Tajovského prešlo pred novou sezónou zmenami

Divadlo Jozefa Gregora Tajovského, archívne foto. Foto: Facebook Divadlo Jozefa Gregora Tajovského

Divadlo Jozefa Gregora Tajovského vníma prvok svetla aj symbolicky ako príchod niečoho nového, tvorivej etapy a vízie, ktorá si ctí históriu ich divadla a chce plynulo nadviazať na jeho úspechy.

Zvolen 4. septembra (TASR) – Divadlo Jozefa Gregora Tajovského (DJGT) vo Zvolene upravilo pred vstupom do 72. divadelnej sezóny svoj názov.

„Divadlo sídli vo Zvolene od roku 1949. Banskobystrický samosprávny kraj vydal dodatok k zriaďovacej listine a názov tejto kultúrnej inštitúcie upravil na: Divadlo Jozefa Gregora Tajovského. Známa skratka DJGT zostáva zachovaná. Spolu so zmenou názvu prichádza i nové logo divadla," TASR o tom informovala Gabriela Valentínyová z DJGT.

„Staré logo, ktoré vytvoril grafik Marián Haas, v novej sezóne vystrieda nová značka nášho divadla. Navrhla ju výtvarníčka a grafička Elisabeth Wittgruber. Logo v sebe ukrýva jasnú divadelnú symboliku," dodala Valentínyová s tým, že DJGT je najväčšou kultúrnou inštitúciou a jedno z troch profesionálnych divadiel v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK.

„Hlavným vizuálnym znakom loga je pomyselný lúč svetla, ktorý ako reflektor osvetľuje dianie na javisku. Zároveň jeho krivky môžu evokovať pootvorenú divadelnú oponu. Strohý grafický znak tak zachytáva okamih stretnutia javiska a hľadiska – moment, v ktorom je spoločne prežívaný divadelný zážitok," priblížila Valentínyová.

Podľa nej DJGT vníma prvok svetla aj symbolicky ako príchod niečoho nového, tvorivej etapy a vízie, ktorá si ctí históriu ich divadla a chce plynulo nadviazať na jeho úspechy.