Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

Banská Bystrica začala s obnovou Materskej školy Šalgotarjánska

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Ján Krošlák

Škôlka sa podľa hovorkyne primátora dočká aj novej kanalizácie či elektroinštalácie v celom rozsahu.

Banská Bystrica 29. apríla (TASR) – Mesto Banská Bystrica začalo s obnovou Materskej školy Šalgotarjánska na Fončorde. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

Pripomenula, že práce v projekte znižovania energetickej náročnosti sú zamerané na zateplenie obvodových stien budovy, strechy, ako aj novej strešnej krytiny. Ďalej to budú výmena svietidiel, osadenie nového bleskozvodu či meranie a reguláciu pre vykurovanie. Prvá etapa prác predstavuje sumu vo výške približne 500.000 eur. "Mesto zároveň čaká na schválenie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na druhú etapu rekonštrukcie," spomenula.

Doplnila, že druhá etapa stavebných prác predstavuje zväčšenie tried. Bude to aj rozšírenie kapacít uzatvorením terasy na poschodí malého pavilónu. Prepoja ju s existujúcou triedou a vybúraním príručných skladov i prechodovej chodby na poschodí. Pribudnú aj nové šatne a sprchy pre zamestnancov školskej jedálne a sprchy budú aj pre deti v miestnostiach hygieny. Súčasťou opráv bude aj výmena obkladov, stierok a vnútorných dverí. Škôlka sa podľa Adamovičovej dočká aj novej kanalizácie či elektroinštalácie v celom rozsahu.

Cena komplexnej obnovy oboch etáp po verejnom obstarávaní je 1.058.221 eur s DPH. "Výrazná časť rekonštrukcie by mala byť ukončená do konca tohto roka," ukončila hovorkyňa.