Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Bežkárske podujatie Biela stopa sa v obci Hrachovo koná už túto sobotu

Ilustračné foto Foto: TASR - Oliver Ondráš

Biela stopa je výhradne turistické, teda nesúťažné podujatie.

Hrachovo 22. januára (TASR) – Tradičné turistické bežkárske podujatie Biela stopa, ktoré bolo začiatkom januára odložené pre nepriaznivé snehové podmienky, sa v obci Hrachovo v okrese Rimavská Sobota bude konať v sobotu 23. januára. TASR o tom informoval jej zakladateľ a organizátor Róbert Zachar.

Štart podujatia bude o 8.00 h pri hrachovskom cintoríne. "V tomto roku sme sa pri výbere terénu a trate museli výrazne prispôsobiť snehovým podmienkam. Nakoľko snehu je málo, trať nemôže viesť napríklad cez poorané polia," priblížil Zachar s tým, že jej celková dĺžka bude okolo osem kilometrov.

Ako dodal, podujatie sa v tomto termíne rozhodli zorganizovať aj napriek tomu, že snehové podmienky v okolí Hrachova nie sú ideálne. Vzhľadom na nepriaznivé počasie, ktoré túto zimnú sezónu prevláda, by však podľa neho neskôr sneh nemusel byť vôbec.

Biela stopa je výhradne turistické, teda nesúťažné podujatie. "Ide len o to, zašliapať si na bežkách a prejsť sa po peknej prírode, pričom každý rok meníme trasu," priblížil organizátor, podľa ktorého je táto akcia určená pre širokú verejnosť. "Zúčastniť sa môžu všetky vekové kategórie, nezáleží na veku ani pohlaví. Trať zvládnu aj ženy a deti a v závere na bežkárov čaká malé občerstvenie," uzavrel.