Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V Boľkovciach zhoreli dve lietadlá, škoda presiahla 100.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania expertíznou skupinou KR HaZZ v Banskej Bystrici.

Boľkovce 4. septembra (TASR) – Pri požiari, ku ktorému došlo 3. septembra na letisku v Boľkovciach, okres Lučenec, zhoreli dve športové lietadlá a jedna osoba utrpela zranenie. TASR o udalosti informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Banskej Bystrici Erik Piater.

„Krátko po pol šiestej podvečer bol na tiesňovú linku ohlásený požiar športového lietadla v hangári na letisku v obci Boľkovce. Na miesto udalosti boli vyslaní šiesti hasiči z Hasičskej stanice v Lučenci,“ uviedol Piater. Po príchode na miesto udalosti zistili, že v hangári horia dve športové lietadlá a požiar ohrozuje ďalšie lietadlo a tri uskladnené vetrone.

„Hasičom sa požiar podarilo v krátkom čase lokalizovať a nedošlo k jeho rozšíreniu na celú plochu hangáru. Pri likvidácii požiaru zasahovali s použitím dýchacích prístrojov,“ priblížil hovorca. Ako dodal, pri požiari utrpela zranenie jedna osoba, ktorá bola prevezená na ošetrenie do nemocničného zariadenia.

Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania expertíznou skupinou KR HaZZ v Banskej Bystrici. „Následkom požiaru vznikla majiteľovi objektu a majiteľom lietadiel a vetroňov priama materiálna škoda, ktorá bola predbežne vyčíslená na viac ako 100.000 eur,“ uzavrel Piater.