Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

BREZNIČKA: Opravili priecestia na tratiach do Lučenca a Poltára

Ilustračné foto Foto: TASR

Asfaltovanie oboch priecestí vykonala firma z Lučenca, náklady podľa vyjadrenia hovorkyne dosiahli viac ako 5400 eur.

Breznička 21. júna (TASR) – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) v uplynulých dňoch opravili priecestie na trati Poltár - Breznička a ďalšie v úseku Lučenec - Breznička v Poltárskom okrese. Ako TASR informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková, počas prác, ktoré boli zamerané na opravu aj údržbu, bolo nahradených 25 vlakov autobusmi.

„Opravy priecestí v km 18,284 Poltár - Breznička a v km 12,110 na trati Lučenec - Breznička boli vykonané výmenou drevenej konštrukcie za asfaltovú. Pri tejto oprave boli upravované koľajové rošty, vymenené podvaly aj upevňovadlá a vykonané bolo asfaltovanie priecestia a nábehov na miestnu komunikáciu,“ priblížila práce hovorkyňa.

Asfaltovanie oboch priecestí vykonala firma z Lučenca, náklady podľa vyjadrenia hovorkyne dosiahli viac ako 5400 eur. „Projekt a prenájom dopravného značenia bol realizovaný tiež na základe kontraktu s tou istou firmou, náklady predstavovali zhruba 1500 eur,“ povedala Pavliková. Ako dodala, ostatné práce vykonávali zamestnanci ŽSR a preto boli realizované z vlastných zdrojov.