Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Nemocnica v Brezne očkuje svojich ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AFP - Tobias Schwarz

Tak ako iné mestá a obce, i Brezno sa pripravuje na masívne plošné testovanie cez víkend 23. a 24. januára.

Brezno 18. januára (TASR) – Nemocnica s poliklinikou v Brezne v pondelok očkuje svojich zamestnancov v zmysle poradia, ktoré určuje ministerstvo zdravotníctva. Je predpoklad, že posledný januárový týždeň by začala s očkovaním rizikových skupín. Informoval o tom v pondelok brezniansky primátor Tomáš Abel na sociálnej sieti s tým, že o vakcinácii širokej verejnosti, ktorú plánujú realizovať čo najskôr podľa platných postupov, bude mesto včas informovať.

"Napriek včerajším vyjadreniam vlády, že sa má testovať od dnešného dňa, v meste Brezno disponujeme jedným mobilným odberovým miestom pri nemocnici s poliklinikou - budova bývalej transfúznej stanice. Ostatné žiadané odberové miesta podliehajú schváleniu Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici. Žiadosť na RÚVZ sme podali a čakáme na odsúhlasenie," reagoval primátor.

Tak ako iné mestá a obce, i Brezno sa pripravuje na masívne plošné testovanie cez víkend 23. a 24. januára. Zdravotnícky personál, ktorý chce využiť cez víkend, má po tieto dni svoju prácu. Počas týždňa nevie viac personálu poskytnúť, najmä pri súčasnej epidemiologickej situácii v regióne, ani horehronská nemocnica. Bližšie informácie mesto poskytne čo najskôr.