Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

Cestujúci v Brezne už môžu využívať novú budovu autobusovej stanice

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Cestujúci môžu využívať modernú staničnú budovu, v ktorej nájdu okrem dopravnej kancelárie aj priestory na občerstvenie.

Brezno 17. septembra (TASR) – V horehronskej metropole v piatok otvorili objekt modernej autobusovej stanice, ktorá susedí so železničnou. TASR o tom informovala Dominika Predajnianska z breznianskeho mestského úradu.

Brezňania a návštevníci mesta doposiaľ využívali iba nástupištia, samostatná budova autobusovej stanice, kde by boli čakáreň, dopravná kancelária, infocentrum či toalety, tam doteraz však nebola. Autobusovú stanicu v Brezne vybudovala Slovenská autobusová doprava Zvolen, ktorá patrí medzi najväčších dopravcov v Banskobystrickom samosprávnom kraji. Predajnianska ďalej uviedla, že do Brezna denne prichádza približne 200 autobusov nielen s domácim obyvateľstvom, ale i s turistami.

Cestujúci tak môžu využívať modernú staničnú budovu, v ktorej nájdu okrem dopravnej kancelárie aj priestory na občerstvenie. Sú to kaviareň, wifi zóna s internetom, informačná tabuľa s príchodmi a odchodmi autobusov a moderné toalety s bezbariérovým prístupom pre zdravotne postihnutých.