Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

ŠTIPĽAVÝ ZÁPACH PRERUŠIL VÝUČBU: Na zvolenskej škole zasahujú hasiči

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Budovu opustilo spolu 270 osôb - študenti, pedagogický personál a zamestnanci. Zhromaždili sa na voľnom priestranstve.

Bratislava 17. mája (TASR) - Hasiči momentálne zasahujú na Strednej priemyselnej škole dopravnej vo Zvolene. Ide o ekologický zásah. V škole cítili štipľavý zápach šíriaci sa zo šatní. Budovu evakuovali. Z 22 osôb, ktoré pociťovali sťažené dýchanie, ošetrili na mieste päť a dve z nich odviezli do nemocnice. TASR o tom informovali z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Hasiči prijali napoludnie hlásenie na tiesňovú linku o štipľavom zápachu šíriacom sa zo šatní. "Po príchode vykonali kontrolné merania a pri prvom z nich namerali zvýšené, nie nebezpečné, hodnoty amoniaku. Pri druhom meraní bol zaznamenaný ďalší druh látky a na základe rozhodnutia veliteľa bola okamžite vykonaná evakuácia," priblížili z Prezídia HaZZ.

Budovu opustilo spolu 270 osôb - študenti, pedagogický personál a zamestnanci. Zhromaždili sa na voľnom priestranstve. Hasiči a pracovníci kontrolného chemického laboratória civilnej ochrany v Slovenskej Ľupči vykonávajú ďalšie odbery a merania látky v priestoroch školy.