Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Banskobystrický kraj

V Banskej Štiavnici vymenili so susednou obcou sedadlá za pozemky

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Keďže sedadlá z kina boli pre mesto nadbytočné a, naopak, záujem o ne prejavila obec Vyhne, rozhodli sa ich zameniť za pozemky v miestnej časti Banky.

Banská Štiavnica 5. novembra (TASR) - Viac ako stovku nepotrebných sedadiel z kina vymenilo mesto Banská Štiavnica s neďalekou obcou Vyhne za pozemky v miestnej časti Banky. Prednostka Mestského úradu v Banskej Štiavnici Ivana Ondrejmišková priblížila, že išlo o 110 kusov starých sedadiel z Kina Akademik, ktoré v lete vďaka dotácii vymenili za nové a modernejšie.

Keďže boli pre mesto nadbytočné a, naopak, záujem o ne prejavila obec Vyhne, rozhodli sa ich zameniť za pozemky v miestnej časti Banky. Tá bola z územia obce Vyhne odčlenená v ruku 1998 a pričlenená k Banskej Štiavnici. Ide o pozemky pod kultúrnym domom a v jeho okolí, pod miestnymi komunikáciami v celkovej rozlohe približne 8500 štvorcových metrov, ktoré boli pri delimitácii v roku 1998 opomenuté.

Sčasti podľa jej slov ide o pozemky, cez ktoré by mal prechádzať vodovod na Bankách, a tiež pod objektom kultúrneho domu, ktorý je majetkom mesta. Ich vlastníctvo je tak pre mesto dôležité najmä z dôvodu prípadných investícií či žiadostí o dotácie.