Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Počas tábora v B. Štiavnici deti spoznajú aj prácu knihovníckej dielne

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V táboroch organizátori sprostredkujú deťom Živú učebnicu, ktorá predstavuje radostné, nenútené, hravé a objavné učenie plné pokusov i omylov.

Banská Štiavnica 12. júla (TASR) - Precvičiť sa v anglickej konverzácii, ale aj niečo nové sa naučiť z oblasti prírodovedných vied, poskytne deťom denný tábor neziskovej organizácie Daphne, ktorá je známa svojím projektom Živá učebnica.

"Pol dňa bude tábor v angličtine a druhá polovica dňa v slovenčine. Prítomný však bude vždy aj britský lektor, ktorý vie po slovensky, aby rozumeli aj deti, ktoré sú úplní začiatočníci," priblížila Viera Lasáková z organizácie Daphne.

V táboroch organizátori sprostredkujú deťom Živú učebnicu, ktorá predstavuje radostné, nenútené, hravé a objavné učenie plné pokusov i omylov. "Pol dňa sa bude vždy konať v spolupráci so Súkromnou základnou školou Bakomi knihovnícka dielňa. Každé dieťa si vytvorí podľa postupov vlastnú knihu. Popoludní sú aktivity Daphne Živá učebnica," dodala Lasáková.

Denný tábor, určený pre deti od piatich do 12 rokov, potrvá od 22. do 24. júla. "Chlapci a dievčatá môžu prísť v ľubovoľný deň alebo aj na všetky tri dni. Ak prídu na všetky dni, dostanú knihu od Juraja Červenáka Legendy Zlatého mesta," dodala Lasáková.

Prvú sériu táborov už organizácia zorganizovala začiatkom júla. Podľa Lasákovej sa denné tábory stretli s veľkým ohlasom a pozitívnymi reakciami.