Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Buzitke pribudne nová autobusová zastávka a priechod pre chodcov

Ilustračné foto Foto: TASR

Cieľom tohto projektu, ktorý samospráva plánuje financovať z vlastného rozpočtu, je predovšetkým zvýšenie bezpečnosti obyvateľov využívajúcich autobusové spojenia.

Buzitka 25. januára (TASR) – Vybudovanie novej autobusovej zastávky a priechodu pre chodcov je jedným z tohtoročných zámerov samosprávy obce Buzitka pri Fiľakove v Lučeneckom okrese. Ako TASR informoval jej starosta Miroslav Malatinec, cieľom tohto projektu, ktorý samospráva plánuje financovať z vlastného rozpočtu, je predovšetkým zvýšenie bezpečnosti obyvateľov využívajúcich autobusové spojenia.

"V súčasnosti v našej obci autobusová zastávka v smere od Fiľakova chýba. Autobusy zastavujú na mieste oproti obecnému úradu, kde sú len tri lavičky a okrem samotnej zastávky tam chýba aj chodník a priechod pre chodcov," načrtol starosta. Táto investícia je podľa jeho slov potrebná aj z dôvodu, že do škôl vo Fiľakove chodia deti z obce od piateho ročníka vyššie a chýbajúca zastávka s priechodom robia pre ne miesto potenciálne nebezpečným.

Starosta dal na vybudovanie autobusovej zastávky vypracovať projekt, ktorý je už hotový. "K jej výstavbe plánujeme pristúpiť na jar alebo v lete tohto roku," zakončil.