Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Bystrica dá tento rok na opravu ciest rekordných 1,1 milióna eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

ráce sa vyfinancujú z dotácie 640.000 eur, o ktorej rozhodla vláda SR na februárovom výjazdovom rokovaní v Banskej Bystrici.

Banská Bystrica 10. júla (TASR) - Mesto Banská Bystrica použije tento rok na opravu ciest a chodníkov rekordnú sumu 1,1 milióna eur. Aktuálne sa bude v meste rekonštruovať deväť najkritickejších úsekov s celkovou dĺžkou 4487 metrov. Práce sa vyfinancujú z dotácie 640.000 eur, o ktorej rozhodla vláda SR na februárovom výjazdovom rokovaní v Banskej Bystrici.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa primátora B. Bystrice Zdenka Sekerešová, v 1. polroku 2015 pracovníci mesta zmapovali všetky miestne komunikácie, vrátane chodníkov, a zhodnotili ich stav. Z tých, ktoré boli ohodnotené najhoršími známkami 4 a 5, vybrali deväť najkritickejších úsekov.

„V stredu 8. júla bola vyhlásená verejná súťaž na zákazku Obnova povrchu miestnych komunikácií v Banskej Bystrici. Týka sa deviatich najkritickejších úsekov. Práce chceme realizovať na jeseň tohto roka," uviedol viceprimátor Jakub Gajdošík.

Okrem vládnej dotácie mestskí poslanci v rozpočte vyčlenili sumu 365.000 eur na lokálne opravy a údržbu miestnych komunikácií. Ďalších 120.000 eur dostali štyri volebné obvody. Z peňazí možno financovať aj obnovu miestnych komunikácií.

Od polovice marca sa dočkali lokálnych opráv banskobystrické ulice: Hutná, Tatranská, Starohorská, Rudohorská, Pieninská, Krivánska, Magurská, Polná, Malachovská, Sládkovičova, Bernolákova, Komenského, Školská, Švermova, Jilemnického, Ružová, Okružná, Kalinčiakova, Wolkerova. Opravy sa zrealizovali na Zvolenskej ceste, Hronskom predmestí a na komunikáciách v miestnej časti Rudlová, Partizánska cesta, Uľanská cesta. Na ostatných uliciach budú opravy pokračovať v priebehu celého roka. Presný harmonogram bude umiestnený na webovej stránke mesta.