Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Kotlebov úrad zisťuje spotrebu toaletného papiera na školách

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba Foto: TASR/Branislav Račko

Úrad spotrebu papiera zisťuje z dôvodu optimalizácie nákupov.

Banská Bystrica 29. septembra (TASR) – Úrad Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) oslovil 32 škôl s otázkou, akú majú spotrebu kancelárskeho a toaletného papiera. Podľa hovorcu BBSK Miroslava Beličku je za tým optimalizácia nákupov.

V maili, ktorý má TASR k dispozícii, sa odborná referentka pre školstvo a mládež Marianna Kemková zaujíma aj o to, aké sú možnosti vypovedania existujúcich zmlúv, ktoré majú školy uzavreté na nákup tohto tovaru.

"Oddelenie školstva a mládeže vás týmto žiada o poskytnutie informácie ohľadom množstva, ceny a spôsobe obstarania kancelárskeho a toaletného papiera za rok a taktiež informáciu o zmluve na tento tovar a jej možnosti vypovedania," uvádza v maili Kemková.

Na otázku TASR, z akého dôvodu to Úrad BBSK zisťuje, hovorca BBSK Miroslav Belička konštatoval: "Z dôvodu optimalizácie nákupov. Postupne sa budú robiť prieskumy všetkých tovarov a služieb dodávaných pre Banskobystrický kraj a jeho zriaďovateľské organizácie."

Na ďalšiu otázku, či má úrad v pláne zásobovať stredné školy vo svojej pôsobnosti kancelárskym a toaletným papierom od jedného dodávateľa, Belička uviedol, že "forma dodávania je stále otvorená".

O výške úspor pri nákupe oboch druhov papiera nechcel špekulovať. "Prípadné úspory sa budú dať vyčísliť až potom, keď sa ukončí celý prieskum," reagoval Belička pre TASR.