Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Bystrickí poslanci rozdelili 205.000 eur, dotácia pomôže športu

Mesto Banská Bystrica v uplynulom období realizovalo opravu Hodinovej veže na Námestí SNP. Na snímke pohľad z Hodinovej veže na Námestie SNP. Banská Bystrica, 8. augusta 2014. Foto: TASR/Branislav Račko

Mestskí poslanci dnes schválili ich prerozdelenie medzi mládežnícke športové kluby – basketbalové, futbalové, hokejové, ale aj na organizáciu športových podujatí.

Banská Bystrica 19. mája (TASR) – Na podporu športu grantovým systémom sú v meste Banská Bystrica v tomto roku schválené finančné prostriedky v objeme 205.000 eur. Mestskí poslanci dnes schválili ich prerozdelenie medzi mládežnícke športové kluby – basketbalové, futbalové, hokejové, ale aj na organizáciu športových podujatí.

Združenie Basket BB dostane 25.000 eur na zabezpečenie celoslovenských mládežníckych súťaží v basketbale. Dotácia je účelovo viazaná na športové súťaže v mládežníckych kategóriách chlapcov, prenájmy, ubytovanie, dopravu a materiálno-technické i organizačné zabezpečenie. Rovnakú čiastku dostane aj ďalší basketbalový klub BK ŠKP 08, tá je určená na prenájom telocviční a zabezpečenie zápasov v mládežníckych kategóriách dievčat.

Sumu 50.000 eur dostane FK Dukla Banská Bystrica Mládež, občianske združenie, na činnosť klubu v mládežníckych kategóriách a realizáciu súťaží. Finančné prostriedky môže použiť na stravovanie, ubytovanie, dopravu, prenájom hál, telocviční a ihrísk či športový materiál a pomôcky.

Taká istá čiastka 50.000 eur ide aj na podporu mládežníckeho hokeja. HC'05 dostane peniaze na zlepšenie materiálnych podmienok mladých hráčov a zníženie finančnej nákladnosti ľadového hokeja pre rodičov hráčov.

Slovenskému zväzu cyklistiky odsúhlasili mestskí poslanci dotáciu 15.000 eur na medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska - Rýchlostnú prémiu 59. ročníka na Námestí SNP v Banskej Bystrici.

Sumu 7000 eur získa spoločnosť Marathon na Banskobystrický maratón, ktorý je tretí najväčší na Slovensku a zameriava sa na rodiny s deťmi. Suma je určená na zabezpečenie trate prenosnými značkami, technické zabezpečenie pódia, zábran v priestore štartu a cieľa a pod.

Zvyšné finančné prostriedky vo výške 33.000 eur dostanú od mesta aj iné združenia či kluby na športové akcie a podujatia. O tých však poslanci už rozhodovať nemuseli, keďže požadovaná finančná podpora nepresahuje 4000 eur.