Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Folklórne slávnosti pod Poľanou očakávajú 50.000 návštevníkov

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Organizátori upozorňujú návštevníkov, že v úseku od Zvolena po Kriváň prebieha výstavba rýchlostnej cesty R2, preto sa na niektorých úsekoch môžu vyskytnúť obmedzenia premávky.

Detva 10. júla (TASR) - Živá hudobná pozvánka v podobe pochôdzky heligónkarov hore Detvou bude dnes od 15.30 h tvoriť úvod 50. ročníka Folklórnych slávností pod Poľanou (FSP). Uvítacím programom bude od 20. h na hlavnej scéne detvianskeho amfiteátra Svadba na Detve a po ňom program folklórneho súboru Lúčnica venovaný umeleckému šéfovi a choreografovi Štefanovi Nosáľovi.

Ako TASR informovala hovorkyňa Mestského úradu v Detve Zuzana Juhaniaková, organizátori pripravili niekoľko upozornení pre návštevníkov.

V spolupráci so SAD Zvolen, závod Detva, zabezpečili kyvadlovú autobusovú dopravu od železničnej stanice v Detve po amfiteáter v 20-minútových intervaloch a tiež zvoz a odvoz návštevníkov na Látky, do Hriňovej a Zvolena 30 minút po ukončení programu.

Organizátori upozorňujú návštevníkov, že v úseku od Zvolena po Kriváň prebieha výstavba rýchlostnej cesty R2, preto sa na niektorých úsekoch môžu vyskytnúť obmedzenia premávky. Z dôvodu predchádzania vytváraniu kolón v samotnom meste Detva organizátor žiada návštevníkov, aby prichádzali na programy s dostatočným predstihom.


Na festival tradičnej ľudovej kultúry pod Poľanu prichádza každoročne 50.000 návštevníkov, ktorých organizátori očakávajú aj v tomto jubilejnom ročníku. Do organizácie 50. ročníka FSP je zapojených približne 200 osôb. Programovú časť vedie programová rada v počte 22 osôb v spolupráci s ďalšími približne 60 tvorcami programov, v ktorých vystúpi viac ako 1800 účinkujúcich. V stravovacom areáli je približne 50 občerstvovacích stánkov. Na Jarmoku tradičných ľudových remesiel predstaví svoju šikovnosť, umenie a výrobky 41 remeselníkov, združení a organizácií. Na podujatie príde do 100 pracovníkov médií.