Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Centrum dobrovoľníctva spustilo doučovací program Spojivko

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Keďže základné školy spustili počas pandémie nového koronavírusu vyučovanie online, tieto deti zostali opäť na okraj, uviedla Kohutková.

Bratislava 16. mája (TASR) – Centrum dobrovoľníctva spustilo online doučovací program Spojivko, ktorého cieľom je individuálne doučovanie a mentoring detí ohrozených sociálnym vylúčením, ktoré navštevujú nízkoprahové komunitné centrá Kotvička a Kompas v Banskej Bystrici. TASR o tom informovala členka výkonného výboru platformy Hlas občianskych organizácií Ivana Kohutková.

Dobrovoľník centra sa podľa Kohutkovej stretáva s konkrétnym dieťaťom raz týždenne a pomáha mu s prípravou do školy, s písaním domácich úloh a opakuje s ním učivo. "Keďže základné školy spustili počas pandémie nového koronavírusu vyučovanie online, tieto deti zostali opäť na okraji. Preto Centrum dobrovoľníctva spustilo program online," uviedla Kohutková s tým, že pre nízkoprahové zariadenie Kotvička kúpilo nový počítač, pomocou ktorého sa deti môžu zúčastniť doučovania na diaľku.

V programe je podľa Kohutkovej zapojených deväť detí, ktoré sa pravidelne každý týždeň stretávajú s pridelenými dobrovoľníkmi.