Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Chopok v Nízkych Tatrách pred letnou sezónou vyčistia dobrovoľníci

Lanovka na Chopok Foto: TASR/Oliver Ondráš

Podľa riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Dariny Bartkovej ide o podujatie, ktorým dávajú v prvom rade pomocnú ruku prírode.

Demänovská Dolina 24. mája (TASR) – Severnú i južnú stranu Chopka v Nízkych Tatrách bude v piatok 27. mája upratovať vyše 110 dobrovoľníkov. Súčasťou podujatia Zelený Chopok bude aj výsadba stromčekov. Informoval o tom riaditeľ tamojšieho lyžiarskeho strediska Jiří Trumpeš.

"Po troch dňoch od vyhlásenia akcie sme museli registráciu uzavrieť, pretože sme naplnili kapacity. Bude to opäť medzinárodná zostava, okrem Slovákov sa prihlásili aj ľudia z Ukrajiny či Poľska," priblížil Trumpeš.

Podľa riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Dariny Bartkovej ide o podujatie, ktorým dávajú v prvom rade pomocnú ruku prírode. Ako zdôraznila, zároveň je to signál, že región je pripravený na letnú sezónu.

Počas predchádzajúcich desiatich ročníkov sa na podujatí zúčastnilo vyše 2000 dobrovoľníkov, ktorí pomohli vyzbierať stovky vriec odpadu a vysadiť viac ako 5000 stromčekov.