Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V Čiernom Balogu vybuchla staničná reštaurácia

V horehronskej obci Čierny Balog v okrese Brezno došlo 19. júna 2014 k výbuchu na obecnej železničnej stanici (na snímke). Foto: TASR/Prezídium Hasičského a záchranného zboru

V budove reštaurácie sa v čase výbuchu nachádzali dve osoby.

Čierny Balog 19. júna (TASR) – V horehronskej obci Čierny Balog v okrese Brezno došlo dnes, krátko po 8. h, za doposiaľ presne nezistených okolností k výbuchu plynu v reštaurácii na obecnej železničnej stanici.

"Hasiči v tejto chvíli zasahujú v reštaurácii v obci Čierny Balog. Výbuch spôsobil následný požiar staničnej reštaurácie. Pri udalosti zasahujú hasiči z Brezna," informovala Bernadetta Múdra z komunikačného a organizačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Dve osoby sa zranili

V horehronskej obci Čierny Balog v okrese Brezno došlo 19. júna 2014 k výbuchu na obecnej železničnej stanici (na snímke).
Foto: TASR/Prezídium Hasičského a záchranného zboru
Podľa banskobystrickej krajskej policajnej hovorkyne Petry Vaškovej v budove reštaurácie sa v tom čase podľa doterajších informácií nachádzali dve osoby.

"Tridsaťdvaročná žena, ktorá je pracovníčkou reštaurácie a tiež 66-ročný muž. Obidvaja utrpeli následkom výbuchu zranenia, ktorých rozsah zatiaľ nebol presne ustálený," reagovala Vašková.

Podľa doterajších policajných zistení obaja utrpeli popáleniny, s ktorými ich previezli do nemocnice. Mladú ženu z miesta udalosti odviezol do nemocnice vrtuľník leteckej záchrannej služby.

"Pri prílete vrtuľníka z Banskej Bystrice prevzala jeho posádka do starostlivosti ženu, ktorá mala popáleniny na približne 30 percentách povrchu tela. Po ošetrení a napojení na umelú pľúcnu ventiláciu previezli pacientku do popáleninového centra Košice-Šaca," spresnila Zuzana Turočeková z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Poprad.

Podľa nej druhého pacienta previezli pozemní záchranári do nemocnice v Brezne, kde ho prevzala ďalšia posádka vrtuľníka privolaná z Popradu. Let popradského vrtuľníka s pacientom na palube smeroval takisto do nemocnice Košice-Šaca.

"V súvislosti s výbuchom polícia začala trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia. Výbuchom spôsobená škoda bola vyčíslená na približne 100.000 eur. Podľa predbežných informácií malo dôjsť aj k vážnemu narušeniu statiky budovy. Všetky bližšie okolnosti, ako aj presná príčina vzniku výbuchu, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania a znaleckého skúmania," dodala Vašková.

Fotogaléria: Výbuch reštaurácie