Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Cintorín vo Fiľakove zrekonštruovali, na Dušičky bude otvorený dlhšie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Na cintorín budú počas sviatkov umiestnené aj veľkorozmerné kontajnery na odpad, ktorý bude samospráva pravidelne odvážať.

Fiľakovo 20. októbra (TASR) – Na mestskom cintoríne vo Fiľakove na juhu Lučeneckého okresu sa aktuálne uskutočňujú prípravy na blížiaci sa Sviatok všetkých svätých. Areál cintorína tiež v uplynulých týždňoch prešiel výraznejšou rekonštrukciou, podľa hovorkyne mesta Klaudie Mikuš Kovácsovej bude vďaka tomu na sviatky pripravený z estetického a bezpečnostného hľadiska lepšie ako po minulé roky.

„V predchádzajúcich týždňoch mesto kompletne zrekonštruovalo všetky staré chodníky v cintoríne spolu s prístupovou cestou k domu smútku. V týchto dňoch sa dokončila aj rekonštrukcia vstupu pre peších, ktorý bol v dezolátnom stave. Aktuálne čakáme už len na dodanie zábradlia,“ priblížila Mikuš Kovácsová.

V rámci príprav na Dušičky sa v areáli cintorína aktuálne vykonáva zber a odvoz opadaného lístia. Na cintorín budú počas sviatkov umiestnené aj veľkorozmerné kontajnery na odpad, ktorý bude samospráva pravidelne odvážať. Pre návštevníkov je pri vchode cintorína k dispozícii i obchod s príslušným tovarom, na parkovisku je tiež umiestnený sviečkomat na náhradné náplne do kahancov.

Otváracia doba mestského cintorína s 3800 hrobmi bude počas sviatkov predĺžená. Od 25. októbra tak bude prístupný do 22.00 h.