Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Cykloturisti odštartovali sezónu na Horehroní, smerujú na Kraľovu Hoľu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Kráľova hoľa je podľa OOCR magnetom, ktorý láka cyklistov z celého Slovenska. Ako uvádza, okrem pekných výhľadov je jej vrchol najvyššie cyklisticky dostupným bodom v našej krajine.

Šumiac 5. júna (TASR) – Milovníci hôr a cykloturistiky odštartovali v sobotu dlhoočakávanú cyklistickú sezónu na Horehroní. Absolvujú dve cyklotrasy v okolí obce Šumiac a jedna z nich povedie na vrchol Kráľovej hole. TASR o tom informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie s tým, že u nich sa už dlhodobo rozvíja cyklistika, ktorú vhodne dopĺňa sieť požičovní elektrických bicyklov.

„Návštevníci si môžu vybrať zo širokej ponuky e-bikov, ponúkame aj výhodné ceny s regionálnou zľavovou kartou Horehronie Card. Náš región má vynikajúce podmienky pre cyklistov, za čo vďačí i hustej cyklistickej sieti. Keďže sme prevažne hornatým regiónom, na zvládnutie náročných úsekov sme sa rozhodli ponúkať návštevníkom zážitky zo sedla elektrického bicykla. V našom regióne je momentálne zosieťovaných deväť požičovní, tá najväčšia sa nachádza práve pod Kráľovou hoľou v Šumiaci,“ uviedla Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie.

Kráľova hoľa je podľa OOCR magnetom, ktorý láka cyklistov z celého Slovenska. Ako uvádza, okrem pekných výhľadov je jej vrchol najvyššie cyklisticky dostupným bodom v našej krajine a práve to je jedným z dôvodov, prečo tam návštevníci radi prichádzajú. Horehronským regiónom prechádza hustá sieť 865 kilometrov cyklotrás. Zaujímavé okruhy možno nájsť na www.cyklo.horehronie.sk.

„Každoročne zaznamenávame obrovský záujem o elektrické bicykle v našej požičovni. Najpopulárnejší je výstup na Kráľovu hoľu, a preto na tento vrchol už tradične bicyklujeme i počas otvorenia sezóny. Vždy kombinujeme výstup s poobednou trasou, ktorú z roka na rok meníme, aby mali návštevníci možnosť spoznať i ďalšie krásy okolitej krajiny po značených cyklotrasách. Tento rok sme sa rozhodli pre Zelenú stuhu Horehroním, ktorá prechádza popri šumiackych stodolách do Pohorelej," doplnil hlavný organizátor podujatia Peter Polák.