Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Debata UMB o demokracii nebude len spomienkou na Nežnú revolúciu

Univerzita Mateja Bela, archívne foto. Foto: TASR/Dušan Hein

Naše vlastné kľúče k slobode štrngajú o čosi tichšie aj pre fenomény, akými sú kríza demokracie, vplyv dezinformácií na verejnú mienku či nárast populizmu, tvrdia organizátori.

Banská Bystrica 21. novembra – Univerzita Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici organizuje diskusiu k 30. výročiu Nežnej revolúcie v rámci série podujatí Univerzita mestu – mesto univerzite. Na pôde banskobystrickej historickej radnice 25. novembra o 17.00 h študenti a ďalší účastníci budú o tejto téme diskutovať s Rastislavom Káčerom z organizácie Globsec, Radimom Dvořákom zo Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku a Zuzanou Števulovou zo Správnej rady Slovenského národného strediska pre ľudské práva. TASR o tom informovala Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie univerzity.

"Naše vlastné kľúče k slobode štrngajú o čosi tichšie aj pre fenomény, akými sú kríza demokracie, vplyv dezinformácií na verejnú mienku, nárast populizmu či moderné technológie a digitálne inovácie zasahujúce do volebných procesov. Debata o demokracii nebude len spomienkou na Nežnú revolúciu. Bude výzvou obrátenou smerom k budúcnosti a spolu s hosťami budeme hľadať odpovede na aktuálne otázky," tvrdia organizátori.