Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Desať vodičov pod vplyvom alkoholu: V Bratislavskom kraji dávali fúkať

Ilustračná snímka. Foto: KR PZ v Trenčíne

Najvyššiu hladinu alkoholu namerali 31-ročnej vodičke, ktorá sa pri prechádzaní ulíc Tomašiková a Gagarinova dostatočne nevenovala riadeniu a narazila do vozidla stojaceho pred ňou.

Bratislava 21. februára (TASR) - Od pondelka do štvrtka tohto týždňa policajti zaznamenali na cestách bratislavského kraja desať vodičov pod vplyvom alkoholu. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Najvyššiu hladinu alkoholu namerali 31-ročnej vodičke, ktorá sa pri prechádzaní ulíc Tomašiková a Gagarinova dostatočne nevenovala riadeniu a narazila do vozidla stojaceho pred ňou. Podľa dychovej skúšky mala v dychu 1,85 promile alkoholu. Policajti obmedzili jej osobnú slobodu a po vykonaní potrebných úkonov ju umiestnili v cele policajného zaistenia. Čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Na Slovensku platí takzvaná "nulová tolerancia" výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi u vodičov, Szeiff však tvrdí, že policajti sa na cestách Bratislavského kraja denne stretávajú s ľuďmi, ktorí zákaz nerešpektujú. Apelujú na vodičov motorových aj nemotorových vozidiel, že alkohol za žiadnych okolností za volant nepatrí. "Zodpovedným prístupom a dôsledným dodržiavaním pravidiel cestnej premávky vodiči predídu neželaným a tragickým následkom na cestách," uzavreli policajti.

Motorkár jazdil pri Košeckom Podhradí pod vplyvom alkoholu


Trenčianski dopravní policajti vyšetrujú dopravnú nehodu medzi Košeckým Podhradím a Košecou v okrese Ilava, pri ktorej sa vo štvrtok (20.2.) ľahko zranil 35-ročný motorkár. Muž z Ilavského okresu jazdil na motocykli pod vplyvom alkoholu, informovala v piatok trenčianska krajská polícia na svojej stránke na sociálnej sieti.

"Podľa doterajších zistení vodič motocykla neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, ako i svojim schopnostiam, v dôsledku čoho mu v ľavotočivej zákrute podtrhlo predné koleso a následkom toho narazil do svahu a spadol," uviedli policajti.

Po dopravnej nehode motorkára previezli do považskobystrickej nemocnice. "Nakoľko neutrpel vážnejšie zranenia, bol schopný podrobiť sa dychovej skúške. Nafúkal 0,52 mg/l, čo predstavuje 1,08 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška mala hodnotu 0,51 mg/l, čo predstavuje 1,06 promile alkoholu," priblížili policajti.

Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.