Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Deti v B. Bystrici chodia do sídliskového Divadla pod balkónom

Ilustračné foto Foto: TASR/Alexandra Moštková

Hoci ubehli ešte len dva mesiace, čo Divadlo pod balkónom otvorilo svoje brány na najväčšom banskobystrickom sídlisku Sásová, už si stihlo získať svojich verných detských divákov.

Banská Bystrica 25. januára (TASR) – Hoci ubehli ešte len dva mesiace, čo Divadlo pod balkónom otvorilo svoje brány na najväčšom banskobystrickom sídlisku Sásová, už si stihlo získať svojich verných detských divákov. Vždy v sobotu a v nedeľu o 16.00 h ich prekvapí iným rozprávkovým predstavením.

Dnes to bol veselý príbeh s pesničkami o zabudnutej hračke Havo Slavo a v sobotu (24.1.) Medené mesto, ktorým najmenších previedli rozprávkové postavy Barborka a Jakubko, aby sa spolu s nimi ocitli v rôznych historických obdobiach Banskej Bystrice.

V sídliskovom Divadle pod balkónom odohrali už 17 predstavení, ktoré videlo vyše 300 ľudí. Je domovskou scénou známeho rodinného divadla Harry Teáter, ktoré vedú Júlia a Ján Haruštiakovci. Obaja dlhé roky pôsobili v Bábkovom divadle na Rázcestí, Ján ako herec a Júlia ako kostymérka a rekvizitárka.

"V našom Divadle pod balkónom si už čoskoro prídu na svoje aj dospelí diváci. Chystáme Tajovského Statky zmätky v podaní Medzibrodského kočovného divadla. Chceme tiež pripraviť predstavenie pod názvom Kasňa alebo príbeh samovraha na motívy hry z repertoáru divadla SPO-DI-NA. Plánujeme tu robiť tvorivé dielne, workshopy, koncerty a aj čítanie pre deti v našom kútiku Fantasčitko," uviedol Ján Haruštiak.

Divadelníkov už dobre poznajú aj deti na onkologickom oddelení v detskej nemocnici a klienti domovov sociálnych služieb v Banskej Bystrici.