Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

V Detve spolu s cestou R2 vybudovali aj nové autobusové nástupište

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Viaceré rokovania primátora s investorom a zhotoviteľom rýchlostnej cesty vyústili do vybudovania aj štyroch nových prístreškov pre cestujúcich.

Detva 8. decembra (TASR) - Ako súčasť nového úseku rýchlostnej cesty R2 Pstruša - Kriváň, ktorý uviedli do užívania v novembri, dostala Detva nové autobusové nástupište.

Ako TASR informovala hovorkyňa Mestského úradu v Detve Zuzana Juhaniaková, nástupište bude doplnené o nápis označujúci príchod do podpolianskeho mesta. "Zámerom mesta je postupne obnoviť aj vyše päťdesiat schátraných a poškodených autobusových čakární vo všetkých častiach Detvy," uviedol pre TASR primátor Ján Šufliarsky. Čakárne by mali dizajnom ladiť s architektúrou Podpoľania, zvlášť po detvianskych osadách.

Viaceré rokovania primátora s investorom a zhotoviteľom rýchlostnej cesty vyústili do vybudovania aj štyroch nových prístreškov pre cestujúcich. Prístrešky majú moderný sklený dizajn a do februára 2016 majú byť skompletizované lavičkami na sedenie, vstavanými reklamnými panelmi a osvetlením cestovných poriadkov.