Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Detva začala s obnovou chodníkov na sídlisku Námestie mieru

Mesto Detva začalo s plánovanou rekonštrukciou chodníkov a ciest na sídlisku Námestie mieru. V Detve 3. júna 2021. Foto: TASR Silvia Tannhauserová

Obnova sa bude týkať aj ciest a plôch pre verejnosť.

Detva 3. júna (TASR) - Mesto Detva začalo s plánovanou rekonštrukciou chodníkov a ciest na sídlisku Námestie mieru. „Tento týždeň sa začína s rekonštrukčnými prácami. Stavebná firma bude pracovať po etapách, vo štvrtok 3. júna je naplánované frézovanie chodníkov a pokračovať sa bude aj v pondelok 7. júna,“ uvádza mesto na svojej oficiálnej webstránke.

V projekte sa podľa mesta počíta s celkovou výmenou povrchových vrstiev chodníkov. „Ich povrch bude z betónovej zámkovej dlažby alebo z asfaltu. Vyasfaltované budú aj obslužné komunikácie vrátane parkovísk a ihriska,“ doplnili.

Obnova sa bude týkať aj ciest a plôch pre verejnosť. Súčasťou projektu bude aj nové kontajnerové stojisko v strede veľkého centrálneho parkoviska. „O ďalšom postupe prác a prípadných obmedzeniach v parkovaní budeme obyvateľov včas informovať,“ spresnila samospráva.

„Komunikácie a parkoviská prídu na rad v ďalších etapách tak, aby boli obyvatelia čo najmenej obmedzovaní pri parkovaní,“ poznamenal koncom mája pre TASR hovorca mesta Milan Suja. Ako ďalej pripomenul, náhradné parkovanie pre obyvateľov sídliska je zabezpečené na veľkokapacitnom parkovisku oproti letnému štadiónu. Počas tohto času bude na ňom zakázané parkovanie pre nákladné vozidlá, kamióny a autobusy. „Zároveň sa na parkovanie uvoľnila aj miestna komunikácia od križovatky po veľkokapacitné parkovisko pri letnom štadióne,“ doplnil.

Zdôraznil tiež, že uzavretie Námestia mieru pre dopravu môžu obyvatelia očakávať až v závere stavebných prác pri asfaltovaní komunikácií a parkovísk, ktoré by nemalo trvať viac ako dva až tri dni. Výstavba by na sídlisku mala trvať päť mesiacov.

Súčasťou plánovanej obnovy nebude rekonštrukcia budovy občianskej vybavenosti, kde sú obchody a iné služby. V priestoroch, ktoré patria mestu, sídlia napríklad potraviny, obchod s mäsom, pohostinstvo či cukráreň.