Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

Dnešné Veľkonočné vajce v Kremnici si zoberie na mušku zdravotníctvo

Mesto Kremnica Foto: TASR/Jozef Ďurník

Veľkonočné vajce je tradičná karnevalová rozlúčka so snehom, ktorá tento rok napíše svoj 54. ročník.

Kremnica 5. apríla (TASR) - Tradičné podujatie Veľkonočné vajce, ktoré sa bude dnes so začiatkom o 14.00 h konať v Kremnici na Štefánikovom námestí, si zobralo na mušku úplatkárske škandály v slovenskom zdravotníctve a jeho aktuálnym mottom je okrídlený výrok: "Keď niekto nemá, tak má smolu!"

Organizátori tohto veľkonočného karnevalu sľubujú divákom zvýšenie tlaku, najmä však na bránicu – terapia smiechom pomáha na všetky neduhy. Infarkt hrozí iba návštevníkom bez zmyslu pre humor a recesiu. A keby aj náhodou nejaký divák pocítil náhlu nevoľnosť, netreba mať žiadne obavy – odborný personál bude na mieste. Odborná posudková komisia, ktorá bude hodnotiť karnevalové masky, bude totiž zložená zo zdravotných sestričiek vo výslužbe.

Dejiskom karnevalu bude po druhýkrát Štefánikovo námestie v Kremnici. "Minulý rok sa nám nový priestor konania Veľkonočného vajca osvedčil. V minulosti boli návštevníci Skalky limitovaní dopravnými spojmi, niekedy mali diváci problém dostať sa hore alebo dole. Štefánikovo námestie je z tohto pohľadu bezproblémové," podotkla Hana Zlatošová, vedúca oddelenia školstva, kultúry a športu mestského úradu v Kremnici. Na námestí budú pripravené i stánky s jedlom, pitím aj cukrovou vatou.

Veľkonočné vajce je tradičná karnevalová rozlúčka so snehom, ktorá tento rok napíše svoj 54. ročník. Medzi najväčšie legendy Veľkonočného vajca patrí určite Ladislav Aťo Fusko, ktorý celkovo vynechal iba štyri jeho ročníky. Za posledné roky si podujatie získalo svojich fanúšikov aj pre svoju vtipnú zápletku. Nie je to len prehliadka najlepších kostýmov a masiek, ale aj obsahový náboj plný satiry, ktorý si každoročne berie na mušku nejakú významnú celospoločenskú udalosť.