Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Dobrovoľníci aj tento rok pripravujú jarné upratovanie vo Zvolene

Ilustračná snímka. Foto: TASR Miroslava Siváková

Cieľom je vyčistiť a odstrániť nelegálnu skládku odpadu v lokalite Bariny vo Zvolene, objasnila Denisa Záchenská z OZ Očami prírody.

Zvolen 9. apríla (TASR) - Dobrovoľníci v spolupráci s mestom pripravujú aj tento rok jarné upratovanie vo Zvolene. Tentoraz budú ľudia zbierať odpad z veľkej zelenej plochy v lokalite Bariny. TASR o tom informovala Denisa Záchenská z Občianskeho združenia (OZ) Očami prírody.

Dodala, že akcia bude v sobotu (13. 4.). "Cieľom je vyčistiť a odstrániť nelegálnu skládku odpadu v lokalite Bariny vo Zvolene. Miesto sme určili z mnohých podnetov, ktoré nám posielali obyvatelia mesta," objasnila s tým, že zraz záujemcov je o 9.00 h pri Gymnáziu Ľudovíta Štúra. Vrecia, dezinfekciu aj rukavice podľa nej zabezpečia. "Veľmi nás však poteší, ak si prinesiete vlastné rukavice a obmedzíte tak množstvo vytvoreného odpadu," zdôrazňuje.

Koncom septembra minulého roka občianske združenie i ďalší dobrovoľníci čistili okolie Môťovskej priehrady vo Zvolene. V lese nad ňou našli napríklad ponožky, sklenené poháre, starý lak na nechty i vidličky. Pri vode bolo podľa účastníkov veľa odpadu nielen po rekreantoch, ale aj po rybároch.

Mesto Zvolen v spolupráci s OZ Očami prírody aj tento rok organizujú podujatie Deň Zeme vo Zvolene. Uskutoční sa 26. apríla na Námestí SNP. Tvoriť ho budú súťaže pre deti, výmena noseného oblečenia, beh pre prírodu i predaj ručne vyrábaných produktov bez obalu. Súčasťou programu bude aj vyhodnotenie jarného upratovania.