Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Dudince na Dušičky netrápi problém s bezpečnosťou, hliadky mať nebudú

Ilustračné foto Foto: TASR

Urnových miest v Dudinciach je 46, v Merovciach 12, spolu 58. V tomto roku pribudlo deväť hrobových miest a tri urnové miesta, zdôraznil s tým, že mesto svoj virtuálny cintorín nemá.

Dudince 25. októbra (TASR) – Mesto Dudince v Krupinskom okrese počas nadchádzajúceho dušičkového obdobia bezpečnostné hliadky v blízkosti cintorína nezabezpečuje. Pre TASR to uviedol primátor Dudiniec Dušan Strieborný.

Ako dodal, v kúpeľnom meste totiž nemajú na cintorínoch v období Sviatku všetkých svätých s bezpečnosťou ani s množstvom parkovacích miest problém. Pripomenul tiež, že samospráva má dva cintoríny. „Obidva sú počas sviatkov vykosené, vyhrabané a k dispozícii je aj voda. Na cintorínoch sú umiestnené počas celého roka 1100-litrové kontajnery na komunálny odpad, plasty a rozložiteľný komunálny odpad,“ spomenul a podotkol, že v období novembrových sviatkov ich vyvážajú vo zvýšenej frekvencii.

Podľa primátora hrobových miest na cintoríne v Dudinciach je 213, v Merovciach 141 a spolu je to 354. „Urnových miest v Dudinciach je 46, v Merovciach 12, spolu 58. V tomto roku pribudlo deväť hrobových miest a tri urnové miesta,“ zdôraznil s tým, že mesto svoj virtuálny cintorín nemá.