Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Termálne kúpalisko v Dudinciach začína svoju letnú sezónu 18. júna

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V areáli kúpaliska Dudinka sa nachádza rekreačný bazén, bazén s vodnými atrakciami, detský a aj minerálny bazén s dudinskou liečivou vodou.

Dudince 13. júna (TASR) - Termálne kúpalisko v Dudinciach v Krupinskom okrese začína svoju letnú sezónu 18. júna. Kúpele Dudince o tom informujú na svojej oficiálnej webstránke.

V areáli kúpaliska Dudinka sa nachádza rekreačný bazén, bazén s vodnými atrakciami, detský a aj minerálny bazén s dudinskou liečivou vodou. „Napustený je minerálnou liečivou vodou, odtiaľ je aj názov minerálny bazén. Teplota vody v bazéne je 33 až 34 stupňov Celzia,“ zhrnuli kúpele.

Dudinská minerálna voda priaznivo pôsobí pri ochoreniach pohybového aparátu, srdcovo-cievneho a nervového systému,“ dodali s tým, že návštevníci majú v bazéne v pokoji sedieť, neplávať a nerobiť zbytočné pohyby. V minerálnom bazéne môžu byť záujemcovia maximálne 30 minút.

Ako ďalej uvádzajú, kúpalisko Dudinka je pomenované po víle, ktorej Dudince podľa legendy vďačia za liečivú silu miestneho prameňa. Úplnou rekonštrukciou prešlo v roku 2007 a odvtedy je kúpaliskom domácich, kúpeľných hostí a návštevníkov z blízkeho i vzdialenejšieho okolia. Podrobné informácie o otváracích hodinách nájdu záujemcovia na webstránke dudinských kúpeľov.