Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

U dvoch mužov z Tornale polícia našla pervitín

Ilustračné foto Foto: Polícia

Mužom hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Revúca 8. októbra (TASR) – Zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil vyšetrovateľ v Revúcej dvoch mužov z Tornale. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, ide o 38-ročného Štefana a 42-ročného Jána.

„Obvinený Štefan si od augusta až do 6. októbra na rôznych miestach v okrese Lučenec v pravidelných intervaloch, minimálne trikrát týždenne, kupoval drogy od viacerých nestotožnených osôb za účelom vlastnej potreby a ďalšej distribúcie. Drogy sám alebo spoločne s nestotožnenými osobami po predchádzajúcej vzájomnej dohode aj s obvineným Jánom prevážali do Tornale,“ uviedla hovorkyňa. Ako dodala, časť drogy užili pre vlastnú potrebu a časť Štefan postupne odpredával konzumentom v okrese Revúca.

„V utorok 6. októbra v presne nezistenom čase si na parkovisku medzi obcou Ožďany v okrese Rimavská Sobota a obcou Pinciná v okrese Lučenec kúpili drogy od nestotožnenej osoby. Ukryté v interiéri osobného motorového vozidla Renault Scenic ich prevážali do Tornale. Vozidlo na tento účel zabezpečil Ján a súčasne viedol vozidlo ako vodič, pričom ich asi o 18.40 h zastavili policajti,“ povedala Faltániová. Pri osobnej prehliadke a prehliadke vozidla našli látku, ktorú zaistili a zaslali na expertízne skúmanie.

„Podľa predbežných výsledkov expertízy ide o pervitín s hmotnosťou 11,95 gramu, čo predstavuje minimálne 220 jednorazových dávok. Súčasne polícia vykonala aj dve domové prehliadky, pri ktorých zaistili predmety súvisiace s páchaním tejto trestnej činnosti,“ priblížila hovorkyňa.

Obidvom mužom obmedzili osobnú slobodu a po vykonaní procesných úkonov ich vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na ich vzatie do väzby. „Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov,“ uzavrela Faltániová.