Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Festival Uzolium vo Zvolene prinesie koncerty do celého mesta

Ilustračné foto Foto: beyonce-tour.photoshelter.com

Festival chce spojiť odlišné podniky, odlišné hudobné žánre a odlišné kapely.

Zvolen 21. marca (TASR) - Multipriestorový a multižánrový festival Uzolium pripravuje vo Zvolene na 18. apríla neformálne zoskupenie mladých ľudí. Podujatie predstaví zhruba 15, predovšetkým regionálnych umelcov v približne desiatich zvolenských podnikoch.

"Zvolen je mestom, ktoré sa považuje za dopravný uzol. V súčasnosti má ambíciu stať sa aj uzlom kultúrnym," povedala TASR organizátorka Eva Ježovičová. „Uzol je symbolom vzájomného previazania, spájania sa, a taký má byť aj náš festival,“ hovorí organizátorka.

Festival chce spojiť odlišné podniky, odlišné hudobné žánre a odlišné kapely. "Uzolium je zároveň odvodením od starého názvu Zvolena - Zólyom," približuje.

Cieľom je ukázať, že Zvolen žije a má čo svojim obyvateľom, ale aj okolitým mestám ukázať, napriek častým názorom, že sa tam nič nedeje. „Pravda je taká, že vo Zvolene je dostatok podnikov, aj rôzne hudobné formácie. Niekedy však chýba publikum."

V programe prisľúbili účasť známe regionálne zoskupenia ako Sweet little chicks, 220 V, Humanoid, Náhodní známi, Pančuchy Eleny Hríbovej či EA. Nebude chýbať jazz, rock ani elektro. Na záver si návštevníci budú môcť vybrať z produkcie dídžejov, zatancovať si na housovú hudbu či dokonca oldies.

Počas dňa ponúkne Uzolium program pre rodiny s deťmi na Starej radnici a postupne osloví všetky vekové aj záujmové skupiny. Súčasťou podujatia je výstava umelcov Zvolenskej sedmičky či zvýhodnené vstupy pre návštevníkov SNG na Zvolenskom zámku.