Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Cyklus Hudobné ročné obdobia zavŕši koncert Budapest Jazz Orchestra

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Séria Hudobné ročné obdobia odštartovala vo februári 2020 Zimným koncertom klasickej hudby, na ktorom sa predstavili flautistka Tünde Jakab a klavirista Peter Valentovič.

Fiľakovo 10. júna (TASR) – Druhý ročník cyklu podujatí s názvom Hudobné ročné obdobia zavŕši Mestské kultúrne stredisko (MsKS) vo Fiľakove dvojicou letných koncertov klasickej a jazzovej hudby. TASR o tom informovala riaditeľka MsKS Andrea Illés Kósik

Letný koncert klasickej hudby sa uskutoční v piatok 18. júna, hosťom bude harfista Michal Matejčík. O dva dni neskôr, v nedeľu 20. júna, na pódiu MsKS vystúpi na veľkolepom Záverečnom koncerte svetoznámy Budapest Jazz Orchestra,“ priblížila Kósik.

Séria Hudobné ročné obdobia odštartovala vo februári 2020 Zimným koncertom klasickej hudby, na ktorom sa predstavili flautistka Tünde Jakab a klavirista Peter Valentovič. V decembri 2020 cyklus pokračoval vysielaním vystúpenia huslistu Benceho Fazekaša v sprievode klaviristu Vladimíra Plachetku. Sériu podujatí finančne podporil Fond na podporu umenia.