Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Fiľakovský hrad má za sebou silnú sezónu, najlepšiu od roku 2008

Fiľakovský hrad (na snímke) navštívilo počas minulého roka takmer 24.000 turistov. Foto: TASR/Branislav Caban

Za najvýznamnejšie minuloročné podujatia na hrade považuje Hradné hry a Noc múzeí a galérií.

Fiľakovo 2. februára (TASR) – Takmer 24.000 návštevníkov prišlo počas minulého roka na Fiľakovský hrad v okrese Lučenec. TASR o tom informovala riaditeľka Hradného múzea Fiľakovo Viktória Tittonová, podľa ktorej bola minuloročná sezóna na hrade mimoriadne silná.

"Dalo by sa povedať, že bola doteraz najlepšia od otvorenia Hradného múzea v roku 2008. V porovnaní s predminulým rokom prišlo o približne 3000 návštevníkov viac," konkretizovala riaditeľka s tým, že zvýšenej návštevnosti mohla pomôcť aj celková propagácia Slovenska. "Snažíme sa však aj my. Rozosielame napríklad rôzne reklamné balíčky do škôl i cestovných kancelárií a hrad propagujeme tiež bannermi či plagátmi," dodala.

Za najvýznamnejšie minuloročné podujatia na hrade považuje Hradné hry a Noc múzeí a galérií. "Dôležitým momentom bola i obnova hradu, na ktorú mesto získalo dotáciu. S pomocou nezamestnaných sa tak obnovili niektoré časti hradných múrov. Uskutočnil sa tiež archeologický výskum na Strednom hrade," zakončila Tittonová.