Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Folklórny súbor Mladosť sa dnes predstaví na Námestí SNP

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Predstavenie sa koná pri príležitosti uzavretia akademického roku a prvého letného dňa.

Banská Bystrica 21. júna (TASR) – Univerzitný folklórny súbor Mladosť pripravil pre všetkých Bystričanov a návštevníkov mesta folklórny večer, ktorý sa začína dnes o 18.00 h na Námestí SNP v Banskej Bystrici. Ako TASR informoval umelecký vedúci a choreograf súboru Martin Urban, mottom akcie pod názvom Mladosť Bystričanom je „Príďte si s nami oddýchnuť“.

„Predstavenie sa koná pri príležitosti uzavretia akademického roku a prvého letného dňa. Súbor Mladosť sa predstaví s výberom toho najlepšieho z tohtoročnej sezóny a týmto predstavením otvára svoje letné aktivity a festivalovú sezónu,“ uviedol Urban. Hosťom Mladosti budú detské folklórne súbory Matičiarik strednej a najstaršej generácie s tancami z Dúbravice, Hrochoti, Kokavy nad Rimavicou a Horných Pršian.

Najväčším podujatím, ktorého sa Mladosť počas tejto sezóny zúčastní, bude 50. ročník Horehronských dní spevu a tanca v Heľpe. „Začínajú sa v piatok 26. júna a Mladosť sa na nich predstaví v dvoch programoch,“ priblížil umelecký vedúci.

Univerzitný folklórny súbor Mladosť je reprezentačným telesom Univerzity Mateja Bela, pre ktorú v priebehu celého roku pripravuje kultúrny servis a edukačné aktivity spojené s umeleckou činnosťou. V tomto smere spolupracuje s Univerzitným miešaným a ženským speváckym zborom, inštrumentálnymi súbormi, orchestrom a poprockovou skupinou, pod spoločným názvom Umelecké súbory Mladosť.