Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Gazdiné priniesli do súťaže o najlepší gaštanový zákusok 34 vzoriek

Minuloročné Gaštanové slávnosti na hrade Modrý kameň, archívna foto. Foto: TASR - Lenka Krošláková

Na podujatí sa uskutočnila aj tradičná súťaž o čo najpresnejší odhad počtu gaštanov v pohári. Návštevníci si mohli zakúpiť pečené gaštany či sadenice gaštana jedlého.

Modrý Kameň 5. októbra (TASR) - Medovo-gaštanový krémeš od Ľubice Mitterovej z Veľkého Krtíša bol ohodnotený odbornou porotou ako najlepší spomedzi 34 gaštanových zákuskov, ktoré miestne gazdiné priniesli do súťaže, ktorá sa konala v rámci sobotňajších Gaštanových slávností v Modrom Kameni.

Ako pre TASR uviedla pracovníčka Mestského úradu v Modrom Kameni Anna Ivaničová, zabodovala aj v poradí druhá pečená gaštanová roláda od Zuzany Feketeovej a tretia nepečená gaštanová roláda od Margity Kizúrovej. "Prinesené vzorky hodnotili aj návštevníci Gaštanových slávností. Tu vyhral gaštanový cupcake od pani Jany Hudecovej," dodala Ivaničová.

Na podujatí, na ktorom majú hlavné slovo jedlé gaštany, sa uskutočnila aj už tradičná súťaž o čo najpresnejší odhad počtu gaštanov v pohári. Návštevníci mali možnosť zakúpiť si aj pečené gaštany či sadenice gaštana jedlého.

Aj napriek nepriaznivému počasiu merali cestu na toto ojedinelé podujatie na hrad v Modrom Kameni stovky návštevníkov prakticky z celého Slovenska. Na záver Gaštanových slávností by o 18.30 h mala vystúpiť jedna z najznámejších rockových skupín na Slovensku Gladiator.