Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Na haluškových majstrovstvách zjedol víťaz kilo halušiek za 45 sekúnd

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

Na banskobystrickom plážovom kúpalisku sa totiž konali Jubilejné 20. Majstrovstvá sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek.

Banská Bystrica 14. júna (TASR) - Pod Urpínom si dnes merali sily v jedení a varení halušiek. Na banskobystrickom plážovom kúpalisku sa totiž konali Jubilejné 20. Majstrovstvá sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek.

V hlavnej kategórii štvorčlenných družstiev, ktorých úlohou je z 3,5 kilogramu zemiakov uvariť čo najrýchlejšie chutné halušky a rovnako rýchlo ich zjesť, súťažilo celkom šesť družstiev, medzi ktorými boli aj súťažiaci zo Srbska a Maďarska. Prvenstvo z minulého roka obhájilo družstvo Klub K z Banskej Bystrice.

"Tradičnou disciplínou bola aj súťaž jednotlivcov v jedení kilogramu halušiek," podotkol predseda občianskeho združenia Halušky Turecká Ivan Makovník s tým, že tohtoročnému víťazovi sa to podarilo za 45 sekúnd, čo je nový rekord súťaže.

Na podujatí nechýbali ani ďalšie zaujímavé súťaže ako napríklad jedenie syrovej nite, pitie litra žinčice či váženie najľahšej ženy a najťažšieho muža.

Aj napriek dobrej zábave vyjadrili podľa Makovníka organizátori sklamanie z nižšej účasti návštevníkov, ale aj súťažiacich na tohtoročných majstrovstvách.