Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

V Starej Kremničke horí píla, zasahuje viac ako 30 hasičov

Na snímke požiar píly v Starej Kremničke, 15. júla 2021. Foto: FB/Hasičský a záchranný zbor

Na miesto udalosti smeruje aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru, škodu predbežne vyčíslili na viac ako 200 000 eur.

Stará Kremnička 15. júla (TASR) – V obci Stará Kremnička v okrese Žiar nad Hronom horí píla, na mieste už niekoľko hodín zasahuje viac ako 30 hasičov. TASR o tom informovala Katarína Križanová z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

„Plamene zachvátili sušičku dreva na píle, pričom sa rozšírili aj na uskladnené drevo v priestoroch haly. Po príchode hasičov sa požiar nachádzal v 3. štádiu horenia,“ priblížila Križanová. Ako dodala, na mieste zasahujú profesionálni hasiči zo Žiaru nad Hronom, Zvolena, Banskej Bystrice, Novej Bane a Pliešoviec aj príslušníci dobrovoľných hasičských zborov zo Žiaru nad Hronom a obcí Pitelová a Bartošova Lehôtka.

Po piatich hodinách sa hasičom podarilo požiar lokalizovať a dostať plamene pod kontrolu, naďalej pokračujú v likvidačných prácach. Na miesto udalosti smeruje aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru, škodu predbežne vyčíslili na viac ako 200 000 eur.