Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Hlavné železničné priecestie v Slovenskej Ľupči bude uzavreté

Ilustračné foto Foto: TASR

Doprava bude odklonená na obchádzkovú trasu.


Banská Bystrica 5. novembra (TASR) - Hlavné železničné priecestie v Slovenskej Ľupči, v železničnom kilometri (žkm) 31,353, ktoré križuje miestna komunikácia (Hronská ulica), bude v piatok (6.11.) od 9.00 do 14.00 h počas realizácie nevyhnutnej opravy pre cestnú dopravu uzavreté. Dôvodom je odstránenie havarijného stavu priecestia. TASR o tom dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

"Cestná doprava bude odklonená na obchádzkovú trasu cez náhradné železničné priecestie v žkm 30,827, ktoré sa v súčasnosti nepoužíva. Premávka bude regulovaná priamo na mieste zamestnancami Železníc SR. Vzhľadom na nedostatočné šírkové parametre náhradného železničného priecestia pre obojsmernú premávku nie je možný súčasný vjazd aj výjazd vozidiel," priblížila Faltániová.

Polícia všetkých vodičov vyzýva, aby v smere z Banskej Bystrice využili odbočenie z cesty I/66 v km 95,80 na priemyselnú zónu Slovenská Ľupča - Príboj a v smere od Brezna odbočili z cesty I/66 v km 104,65 na Lučatín, na cestu III/2427.