Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Požiar vo fiľakovskej fabrike už hasiči uhasili

Na snímke zásah hasičov v priestoroch závodu na výrobu komponentov pre autá vo Fiľakove Foto: TASR/FOTO TASR - Prezídium Hasičského a záchranného zboru SR

Hasiči museli pri zásahu používať dýchacie prístroje, pretože celý priestor bol silno zadymený.

Bratislava 7. novembra (Teraz.sk/TASR) - Požiar vo fabrike na výrobu elektrických a plynových rúr vo Fiľakove sa hasičom podarilo dnes dopoludnia zlikvidovať. Expedičný sklad spoločnosti Dometic Slovakia začal horieť ráno o 5. h. Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Erik Piater, hasičom sa podarilo zabrániť šíreniu požiaru do výrobných hál, ako aj administratívnych budov.

Príčiny požiaru zatiaľ nie sú známe. Budú ich vyšetrovať hasičskí znalci, ale aj policajní vyšetrovatelia. "Na mieste zasahovalo spolu 40 profesionálnych hasičov s 18 kusmi cisternovej a výškovej techniky. Hasili aj traja príslušníci závodného útvaru a desať dobrovoľníkov z Fiľakova. Požiar sa podarilo uhasiť tesne pred 11. h a na miesto prišla už aj expertná skupina," informoval Piater.

Hasiči museli pri zásahu používať dýchacie prístroje, pretože celý priestor bol silno zadymený. V expedičnom sklade horeli výrobky zabalené v igelitových fóliách a polystyréne. "Pri požiari nikto neutrpel zranenie a neboli ohrození ani obyvatelia Fiľakova. K výške vzniknutej škody sa teraz nedokážem vyjadriť, pretože ju musia najskôr vyčísliť majitelia fabriky," dodal Piater.

Mestom sa ráno ozval silný výbuch a následne v areáli zahraničnej firmy vyšľahli plamene. Podľa prvých informácií vybuchli na mieste propánbutánové fľaše.

Fotogaléria z požiaru